Nieuws

Intervisie voor gastouders 'van pedagogisch beleid naar pedagogisch werkplan'

29 januari 2018. Uitwisseling van gedachten, ervaringen en (pedagogische) visie op de gastouderopvang. Een viertal gastouders schoof hiervoor gisteravond aan tafel bij SamSam. Het was weer een waardevolle intervisiebijeenkomst!
Succes Mathilde, Dity, Janny en Els met het schrijven van jullie pedagogisch werkplan.

 

pedagogisch werkplan jan 2018

Nieuwjaarsinstuif 15 januari 2018

Gisteravond een gezellige nieuwjaarsinstuif gehad met onze gastouders. Monique heeft in het kort verteld wat er voor 2018 allemaal op het programma staat. Dit alles komt op korte termijn op de agenda te staan van onze website. Verder was er deze avond gelegenheid voor ouders/gastouders om afscheid te nemen van onze collega Natasja Blonk. Natasja gaat, na bijna 7 jaar bij SamSam gewerkt te hebben, de overstap naar GGZ maken als beveiliger, algemene dienst. Maandag a.s. is haar laatste werkdag en zullen we als team afscheid nemen van haar.

nieuwjaarsinstuif

Invoering Personenregister kinderopvang per 1 maart 2018

Iedereen die werkt of woont op een locatie waar kinderen worden opgevangen, moet zich vanaf 1 maart 2018 inschrijven in het Personenregister kinderopvang. Op die manier worden álle personen in de kinderopvang continu gescreend op strafbare feiten die belemmerend zijn voor het werken met kinderen. Zo draagt het personenregister bij aan de veiligheid binnen de kinderopvang.

Sinds 1 maart 2013 worden vaste medewerkers in de kinderopvang, gastouders en hun volwassen huisgenoten continu gescreend. Per 1 maart 2018 wordt deze continue screening uitgebreid naar álle personen in de kinderopvang die een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig hebben, dus inclusief uitzendkrachten, stagiairs, vrijwilligers en zelfstandigen. Hiervoor moet iedereen zich inschrijven in het Personenregister kinderopvang.
De inschrijvingstermijn is niet voor iedereen gelijk. Personen die nu nog niet continu gescreend worden, zijn verplicht om zich op 1 maart 2018 of direct daarna in te schrijven. Iedereen die al wel gescreend wordt, krijgt hiervoor tot 1 juli 2018 de tijd. Kijk voor meer informatie op duo.nl/personenregisterkinderopvang.

Gastouders hebben inmiddels de eerste informatiebrief van SamSam ontvangen. In januari 2018 volgt nadere informatie met de vervolgstappen.

Feestje Ballorig

Op zaterdag 28 oktober hebben we alle kinderen uitgenodigd om samen met hun ouders en gastouders naar Speelparadijs Ballorig te komen. De kinderen kunnen daar lekker klimmen en klauteren en badderen in het ballenbad!

Terwijl de kinderen lekker spelen kunnen ouders en gastouders gezellig met elkaar kletsen, onder het genot van een kop koffie of thee.

Ballorig fb

Contactgevens

GastOuderBureau SamSam
Stationsstraat 9
9401 KV Assen

Tel. 0592 309071

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag 
8.30 uur tot 16:30 uur

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Urenregistratie


Urenregistratie

Wij zijn aangesloten bij

  

Brancheorganisatie Kinderopvang 


Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang

degeschillencommissie2

 Logo Lidmaatschap KNGO