Tarief

 

Ouders die werken, studeren of re-integreren hebben recht op kinderopvangtoeslag. Daardoor krijgen ouders een groot deel van de kosten van kinderopvang terug. De kinderopvangtoeslag is inkomensafhankelijk; bij een lager inkomen krijgt u een hogere tegemoetkoming oplopend tot 93% bij het eerste kind en 94 % bij twee of meer kinderen.

U betaalt als ouder door de kinderopvangtoeslag netto fors minder dan op de factuur staat. Kinderopvang is daardoor veel minder duur dan u denkt. GastOuderBureau SamSam maakt graag een proefberekening voor u of u kunt voor een proefberekening kijken op www.toeslagen.nl

Kinderopvang: een investering in uw kind!

Kwalitatief hoogwaardige kinderopvang bieden, dat is het doel van GastOuderBureau SamSam. Ervoor zorgen dat een kind zich onbekommerd kan ontwikkelen, vriendjes en vriendinnetjes kan ontmoeten en voor u de combinatie tussen arbeid en zorg mogelijk maken. Gastouderopvang biedt uw kind een ontwikkelingsstimulerende omgeving in een kleinschalige setting bij de gastouder, maar bovenal een plezierig verblijf terwijl u werkt.

Dat is ook een investering waard!

 

Adviestarieven 

 

Gastouderbureau SamSam hanteert adviestarieven. De gastouder is vrij in het bepalen van een eigen uurprijs t.a.v. ouders.

Inschrijfgeld (eenmalig)

€ 25,00 per gezin bij het plaatsen van een zoekopdracht. Wanneer er al een gastouder van SamSam is gevonden, zonder tussenkomst van de bemiddelingsmedewerker, dan vervalt het inschrijfgeld.

Uurtarief dagopvang bij de gastouder 0 - 13 jaar tussen 06.00 - 23.00 uur

 

€ 4,75  per kind (€ 5,00 bij opvang via een Zelfstandig Ondernemende Gastouder)

Weekendtarief en officiële feestdagen

 

€ 5,75 per kind (€ 6,75 bij opvang via een Zelfstandig Ondernemende Gastouder)

Nachtopvang tussen 23.00- 6.00 uur

 

€ 2,30 per uur per kind

 

Uurtarief opvang bij de ouder thuis

Minimaal uurtarief gastouder € 10,59* (inclusief vakantietoeslag)

Bemiddelingskosten € 1,75 per uur per kind

Bij meerdere kinderen wordt er een offerte op maat gemaakt in samenspraak met de gastouder

Bemiddelings-/bureaukosten ** € 1,75 per uur per kind tot 70 uur (€ 1,50 bij opvang via een Zelfstandig Ondernemende Gastouder)

 

 * De vakantie uren en het vakantiegeld zijn samen met het vakantiegeld verdisconteerd in het uurtarief.

** Bij afname van méér dan 70 uur per maand (per kind) worden er vanaf 71 uur en meer geen bemiddelingskosten in rekening gebracht, waardoor het uurtarief lager uitvalt. 

Bij het plaatsen van een zoekopdracht hanteert SamSam een minimum afname voor 1 kind is 240 per jaar ( gemiddeld 20 uur per maand). Bij meerdere kinderen uit een gezin geldt een minimum van 384 per jaar(gemiddeld 32 uur per maand) per gezin.

Het uurtarief is inclusief alle kosten. U betaalt niet tijdens vakanties(uitgezonderd de opvang bij de ouder thuis) of vrije dagen, mits tijdig (minimaal 1 week van te voren) doorgegeven.

Wanneer de gastouder in het huis van de ouder oppast dan valt dit onder de wet dienstverlening aan huis. Deze wet heeft de volgende gevolgen voor de ouder:

  • De gastouder moet worden doorbetaald tijdens haar vakantie (4 weken);
  • De gastouder wordt bij ziekte maximaal 6 weken doorbetaald met inachtneming van 2 wachtdagen (=werkdagen);
  • De gastouder mag maximaal 3 dagen per week werken
  • De gastouder moet het minimumloon verdienen. Dit is per 01-01-2018 € 10,59 per uur (incl. 8% vakantiegeld en vakantie-uren).

Meer informatie over de geldende regels bij een gastouder aan huis vindt u hier.

Het uurtarief is bruto. Ouders kunnen van de belastingdienst een tegemoetkoming ontvangen voor de kosten van kinderopvang tot een maximum van € 5,91 per uur.

U ontvangt maandelijks achteraf een factuur op basis van de daadwerkelijk afgenomen uren.


Bereken hier uw netto-kosten voor gastouderopvang. Mocht u hierbij hulp nodig hebben, dan kunt u ons altijd bellen 0592-309071 of mailen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor een vrijblijvende berekening van uw kosten. Hiervoor dient u uw (gezamenlijk) jaarinkomen en een schatting van het aantal uren opvang dat u ongeveer nodig heeft bij de hand te hebben.

Voor het aanvragen van de kinderopvangtoeslag kunt u hier terecht.
Kijk ook op: http://www.belastingdienst.nl/


Bovenstaande tarieven zijn exclusief de maaltijdvergoeding deze dienen rechtstreeks aan de gastouder betaald te worden. Hiervoor adviseert SamSam de richtlijnen van de NIBUD  lees meer.....

 

 

Contactgevens

GastOuderBureau SamSam
Stationsstraat 9
9401 KV Assen

Tel. 0592 309071

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag 
8.30 uur tot 16:30 uur

 

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Urenregistratie

Urenregistratie

Wij zijn aangesloten bij

  

Brancheorganisatie Kinderopvang 


Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang

degeschillencommissie2Logo geschillenvrij

 Logo Lidmaatschap KNGO